بلاگ

نحوه درست کردن لباس سوخته

نحوه درست کردن لباس سوخته

سوختن لباس با اتو یا عوامل دیگر، یکی از اتفاقات بسیار اذیت‌کننده‌ای است که می‌تواند برای هر شخصی رخ دهد. بااین‌حال نباید زیاد نگران بود، زیرا روش‌های مختلفی برای درست‌کردن لباس سوخته وجود دارد که در این مقاله قصد داریم مؤثرترین آنها را معرفی کنیم. با استفاده از این تکنیک‌ها می‌توانید تا حد زیادی سوختگی لباس را بپوشانید و از لباس موردعلاقه خود، مجدداً استفاده کنید.
اگر شدت سوختگی لباس تا حد زیادی بالاست و نیاز به تعویض دارد نیز می‌توانید فروشگاه توتوکید را انتخاب کنید. با خرید لباس راحتی زنانه و انواع پوشاک بچگانه و دخترانه از این فروشگاه، از پوشاکی با بهترین کیفیت استفاده خواهید کرد که دوام بالایی برای شما خواهد داشت.

میزان شدت سوختگی

برای رفع مشکل سوختگی لباس با اتو، خاکستر یا آتش، در مرحله اول باید درجه سوختگی را تعیین کنید. در برخی موارد مانند سوختگی‌های سطحی که تنها سطح پارچه کمی زرد شده است، می‌توانید با موادی مانند آبلیمو، سرکه، نمک و پیاز که در تمامی خانه‌ها یافت می‌شوند، مشکل را حل کنید. اما برای سوختگی‌های بیشتر که قسمتی از پارچه کاملاً از بین رفته و یا به‌طورکلی تغییر رنگ داده است، باید روش‌های دیگری مانند گل‌دوزی، دوخت مجدد، استفاده از گیپور و… را امتحان کنید.

سوختگی‌های سطحی با اتو در حد زردشدن پارچه

گاهی یک حواس‌پرتی کوچک می‌تواند باعث آسیب‌دیدن لباس شما هنگام اتوزدن شود. درصورتی‌که لباس شما با استفاده از تو، کمی زرد شده یا تغییر رنگ داده است، می‌توانید با برخی مواد مشکل را تا حد زیادی برطرف کنید. توجه داشته باشید که این تکنیک‌ها تنها برای سوختگی‌های سطحی جواب می‌دهند و برای سوختگی زیاد، مناسب نیستند.

استفاده از آبلیمو برای لباس سوخته

یکی از روش‌های ارزان‌قیمت برای تعمیر لباس سوخته، استفاده از آبلیمو است. آبلیمو خاصیت اسیدی فوق‌العاده‌ای دارد و برای پاک‌کردن آثار سوختگی، می‌تواند مفید باشد. برای این کار کافی است یک اسفنج تمیز را به آبلیمو آغشته کنید و روی پارچه سوخته بکشید. همچنین می‌توانید با استفاده از اسپری یا پنبه، مقداری از آبلیمو را روی لباس بریزید و سپس آن را درون آب گرم قرار دهید. حدود نیم ساعت اجازه دهید تا آبلیمو اثر خود را اعمال کند و پس از آن، لباس را کاملاً بشویید.
اسیدسیتریک موجود در آب‌لیمو به‌عنوان یک عامل سفیدکننده ملایم عمل می‌کند و باعث شکستن الیاف سوخته و ازبین‌بردن اثرات زرد روی لباس می‌شود. علاوه بر این، آب‌لیمو دارای خواص ضدباکتریایی است و می‌تواند هر گونه بوی ماندگار ناشی از سوختن را از بین ببرد. برای اثربخشی بیشتر این تکنیک بهتر است از آبلیموی تازه گرفته شده استفاده کنید.

استفاده از نمک و پیاز برای لباس سوخته

نمک به دلیل توانایی بالا در جذب رطوبت و لکه‌ها و پیاز نیز به دلیل خواص سفیدکنندگی طبیعی، می‌توانند لباس سوخته را تا حد زیادی تعمیر کنند. این مواد را می‌توانید جداگانه و یا به‌صورت ترکیبی استفاده کنید. در روش اول کافی است حدود یک تا دو قاشق غذاخوری نمک را روی ناحیه سوخته بپاشید. سپس آن را به‌آرامی با استفاده از یک پارچه یا اسفنج نرم، روی پارچه پخش کنید. نمک با جذب رطوبت باقی‌مانده از الیاف پارچه و همچنین از بین لکه‌های سیاه، به ازبین‌بردن آثار سوختگی کمک می‌کند.
در روش دیگر می‌توانید پیاز تازه را از وسط نصف کنید مستقیماً روی قسمت سوخته لباس بمالید و اجازه دهید حدود نیم ساعت روی پارچه بماند. سپس لباس را مانند سایر مواقع، با مایع شستشو دهید. برای اثربخشی بیشتر، می‌توانید این کار را چندین مرتبه تکرار کنید تا به نتیجه دلخواه برسید. همچنین می‌توانید آب یک عدد پیاز را بگیرید و آن را با یک قاشق غذاخوری نمک ترکیب کنید. مخلوط به‌دست‌آمده را با استفاده از اسفنج نرم، روی قسمت سوخته بکشید و پس از گذشت نیم ساعت، لباس را آبکشی نمایید.

اطلاعات بیشتر  8 راه حل رفع مشکل لباس پوشیدن بچه ها+برخورد با کودک لجباز

استفاده از سرکه و آب سرد برای لباس سوخته

روش دیگری که می‌تواند در درست‌کردن لباس سوخته تأثیر داشته باشد، استفاده از سرکه و آب سرد است. برای انجام این کار، بلافاصله پس از اینکه متوجه سوختگی لباس شدید، آن را از روی میز اتو بردارید و روی یک سطح صاف قرار دهید. سپس، آب سرد را روی ناحیه آسیب‌دیده بریزید و مطمئن شوید که هر دو طرف پارچه کاملاً خیس شده است. این تکنیک به جلوگیری از آسیب بیشتر لباس کمک می‌کند.
هنگامی که لباس در آب سرد خیس شد، وقت آن است که از سرکه استفاده کنید. سرکه به‌عنوان یک پاک‌کننده طبیعی برای لکه عمل می‌کند و می‌تواند به طور مؤثری، علائم سوختگی و زردشدن لباس ناشی از اتو را از بین ببرد. سرکه سفید را با نسبت 1 به 3، توسط آب سرد رقیق کنید و این محلول را با استفاده از یک پارچه یا اسفنج تمیز، به‌آرامی روی لباس سوخته بمالید. سپس حدود 10 تا 15 دقیقه به آن استراحت دهید و دوباره آن را با آب سرد بشویید. این کار زمان کافی را برای خواص اسیدی سرکه فراهم می‌کند تا آثار سوختگی باقی‌مانده روی پارچه را از بین ببرد.
در نهایت، لباس را طبق معمول با مواد شوینده ملایم بشویید و بگذارید در هوای آزاد و ترجیحاً زیر نور آفتاب خشک شود. این روش در بیشتر موارد، با موفقیت لباس‌های سوخته را بدون برجای‌گذاشتن آثار مختلف، ترمیم می‌کند.

تعمیر لباس سوخته با روش‌های خانگی

سوختگی‌های سطح بالا ازبین‌رفتن پارچه

اگر سوختگی لباس در حدی زیاد است که قسمتی از پارچه از بین رفته، باید روش‌های دیگری را امتحان کنید. اگر قسمت پایین مانتو یا لباس راحتی شما سوخته باشد، می‌توانید با برش‌دادن بخش سوخته و کوتاه‌کردن لباس، این مشکل را برطرف کنید. اما اگر قسمت سوخته به‌قدری بالاتر باشد که با برش آن، لباس غیر قابل پوشیدن می‌شود، باید از روش‌های زیر استفاده کنید.

استفاده از استیکرهای لباس

استیکرها یا برچسب‌های لباس، مخصوص تعمیر بخش‌های سوخته یا سوراخ شده طراحی شده‌اند. این استیکرها در اندازه و طرح‌های مختلفی موجود هستند که می‌توانید باتوجه‌به سلیقه خود و رنگ و استایل لباس، بهترین مورد را برای تعمیر لباس سوخته خود انتخاب کنید. استیکرهای لباس برای سوختگی‌های نقطه‌ای بهترین گزینه هستند.

استفاده از پارچه‌های هم رنگ لباس

اگر لباس شما سوختگی شدیدی دارد، به‌جای دورانداختن آن می‌توانید با استفاده از پارچه‌های هم‌رنگ، آن را تعمیر و قابل‌استفاده کنید. برای این کار می‌توانید پارچه‌ای هم جنس و هم رنگ قسمت سوخته را با استفاده از نخ هم‌رنگ، روی لباس بدوزید. توجه داشته باشید که این کار را بادقت بالایی انجام دهید که آثار دوخت پارچه، به‌راحتی دیده نشود.

اطلاعات بیشتر  ترفند های بلند کردن قد لباس

انجام گل‌دوزی روی پارچه

اگر کمی خلاقیت به خرج دهید، می‌توانید با گل‌دوزی‌کردن لباس سوخته خود، آن را مجدداً قابل‌استفاده کنید. گل‌دوزی نیاز به مهارت بالایی دارد و می‌تواند به شکلی کاملاً طبیعی، آثار سوختگی لباس را بپوشاند و تغییرات زیادی در آن ایجاد کند. گل‌دوزی را می‌توانید با طرح‌ها و رنگ‌های مختلفی انجام دهید؛ برای مثال اگر لباس شما رنگی است، می‌توانید از گل‌دوزی‌های شلوغ و اگر لباس سوخته شما ساده است، می‌توانید از گل‌دوزی‌های مینیمال استفاده کنید. برای بهترشدن نتیجه کار می‌توانید طرح‌های گل‌دوزی شده را در بخش‌های دیگر لباس که آثار سوختگی ندارند نیز اجرا کنید.

استفاده از گیپور

گیپور پارچه‌ای توری مانند، ظریف و نسبتاً شفاف است که با الگوهای پیچیده طراحی شده است. این پارچه برای تزیین انواع لباس، به‌خصوص لباس‌های مجلسی، مورداستفاده قرار می‌گیرد و برای بلندکردن اندازه لباس و یا رفع سوختگی آن نیز می‌تواند کاربرد داشته باشد. توجه داشته باشید که این تکنیک برای لباس‌هایی استفاده می‌شود دارد که بخش سوخته، در قسمت بالایی یا پایین لباس به وجود آمده است. درصورتی‌که وسط لباس سوخته باشد، معمولاً نمی‌توان از این روش استفاده کرد.
برای انجام این کار در ابتدا باید پایین یا بالای لباس را تا قسمت سوخته برش دهید. سپس گیپور را در ابعاد و اندازه‌های مناسب تهیه کنید و با دوخت ریز و هم‌رنگ، آن را به ادامه لباس متصل نمایید. برای بهترشدن نتیجه، حتماً از گیپوری استفاده کنید که با طرح و رنگ لباس متناسب باشد.

تعمیر لباس سوخته با گیپور

روش‌های جلوگیری از سوختن لباس

روش‌های گفته شده تا حد زیادی می‌توانند برای تعمیر لباس سوخته کاربردی باشند، اما نمی‌توانند لباس را مانند روز اول تحویل شما دهند. به همین دلیل بهترین کار، جلوگیری از وقوع این اتفاق است. برای اینکه لباس شما با اتو سوزانده نشود، در مرحله اول باید دمای اتو را تنظیم کنید. تمامی اتوهای جدید در بخش تنظیم دما، نوع لباس را مشخص کرده‌اند؛ برای مثال لباس‌های ابریشمی و پشمی نیاز به درجه حرارت پایینی دارند. اگر با تنظیمات اتو آشنایی ندارید، توصیه می‌کنیم قبل از استفاده حتماً دفترچه راهنمای آن را مطالعه کنید.
استفاده از یک پارچه تمیز و بزرگ نیز برای ایجاد محافظ روی لباس، می‌تواند از سوختگی لباس جلوگیری کند. اگر روی لباس را با استفاده از یک پارچه نخ پنبه بپوشانید، حرارت اتو به‌صورت مستقیم روی لباس اعمال نمی‌شود و احتمال سوختن، کاهش پیدا می‌کند. نحوه استفاده از اتو نیز تأثیر زیادی در جلوگیری از سوختن لباس دارد. سعی کنید اتو را هنگام استفاده همیشه در یک‌جهت حرکت دهید تا اصطکاک بین پارچه و صفحه اتو، به حداقل برسد.
همچنین قبل از اتوزدن، حتماً به جنس پارچه لباس توجه کنید. لباس‌هایی که از مواد مصنوعی ساخته شده باشند، قابلیت اتو را ندارند و ممکن است با قرارگرفتن در معرض حرارت، دچار تغییر رنگ یا جمع‌شدگی شوند. نحوه نگهداری کامل از لباس را می‌توانید با مطالعه لیبل یا برچسب مشخصات آن، متوجه شوید.

تکنیک‌هایی برای جلوگیری از سوختن لباس

سخن پایانی

عوامل مختلفی مانند اتوزدن یا قرارگرفتن در معرض حرارت و خاکستر، می‌تواند باعث سوختن لباس شود. با استفاده از روش‌هایی که در این مقاله بررسی کردیم، تا حد زیادی می‌توانید لباس سوخته خود را تعمیر کنید و آثار بجا مانده را از بین ببرید. برای مطالعه بیشتر و آگاهی از روش‌های دیگر نگهداری و تعمیر انواع لباس، می‌توانید سایر مقالات مجموعه توتوکید را مطالعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × 2 =