آموزش, بلاگ

5 راه حل درمان ترس در کودکان

راهنمای درمان ترس در کودکان

مقدمه

داشتن ترس و اضطراب بخشی از روند رشد طبیعی احساسی و رفتاری کودک است. خیلی از کودکان در بازه نوزادی تا نوجوانی به دلایل مختلف مانند صدا های بلند، اضطراب جدایی، استرس برای امتحان، اتفاقات سخت، ارواح، تاریکی و … در زندگی خود دچار ترس می شوند. والدین از این ترس نگران می شوند و قصد درمان ترس در کودکان خود را دارند. در این مطلب به صورت تخصصی و مفصل، بهترین راههای درمان ترس در کودکان را بیان می کنیم. همچنین استراتژی های مهمی از نحوه درمان ترس در بچه ها در سنین مختلف را بیان می کنیم.

راه های درمان ترس در کودکان

علت های ایجاد ترس در کودکان

در تمامی کودکان سطوح مختلفی از ترس با علت های مختلف وجود دارد. بعضی از بچه ها ترسو تر و بعضی شجاع تر و نترس تر از دیگران هستند. عوامل مختلفی روی ایجاد ترس در برخی کودکان تاثیر می گذارد که هر پدر و مادری باید آن ها را بداند و به پیشگیری یا درمان آن ها بپردازد. علل به وجود آمدن ترس در کودکان را در ادامه مطلب بیان می کنیم.

  1. عدم احساس امنیت

یکی از اصلی ترین علت های ایجاد ترس در کودکان، احساس امنیت نکردن در او است. به عنوان مثال وقتی پدر و مادر شاغل هستند و کودک باید اکثر زمان خود را در مکانی دیگر بگذراند دچار عدم احساس امنیت می شود.

  1. وابستگی

یکی دیگر از دلایل ایجاد ترس در کودکان که در اکثر کودکان نیز وجود دارد، وابستگی شدید در کودکان به والدین است. به همین دلیل با جدا شدن از آن ها دچار نگرانی و ترس می شود.

  1. الگو برداری از والدین

دلیل ایجاد بعضی از ترس ها الگو برداشتن از یکی یا هر دو فرد از والدین است. مثلا وقتی مادر از سوسک بترسد و ترس خود را شدیدا ابراز کند، کودک نیز از او الگو برداشته و ترس او را تکرار می کند.

  1. تغییر مکان

برخی از کودکان به دلیل آشنا نبودن با محیط های جدید و تغییر در مکان زندگی دچار ترس می شوند. ترسیدن کودکان به دلایلی مانند جدایی از والدین، تغییر محل زندگی و … به شکل ترسیدن از حیوانات، تاریکی و … در کودک بروز داده می شود.

 

  1. تجربه های واقعی

بسیاری از ترس های شدید در بچه ها به دلیل تجربه های واقعی و هولناک در زندگی مانند تصادف، آسیب دیدن، تعرض، گم شدن، دعوا و کتک و … به وجود می آید. در این موارد والدین باید درمان ترس در کودکان را به صورت تخصصی تر انجام دهند. درمان ترس شدید در کودکان نیازمند حوصله، زمان، تخصص و صبوری است.

  1. برخورد های غلط والدین

در بسیاری از موارد والدین به جای صحبت کردن و حفظ آرامش برای تربیت کودک و یاد دادن مسائل به او، برخورد های تند، سریع، خشن و ترسناکی می کنند که روی روحیه کودک تاثیر گذاشته و باعث ایجاد ترس هایی در او می شود. به همین دلیل در برخی بزرگسالان نیز ترس هایی از دوران کودکی ریشه دارد که درمان آن ها سخت است و باعث ایجاد تروما در آن ها می شود. بهتر است اگر کودک شما از این گونه ترس ها رنج می برد، هر چه زود تر به درمان ترس در کودکان بپردازید.

  1. فیلم های ترسناک

از آن جایی که قوه تخیل کودکان بسیار قوی است، با دیدن فیلم ها و ویدیو های ترسناک، دچار وحشت می شوند و با استفاده از قوه تخیل خود، آن ترس ها را در دنیای واقعینیز می بینند. در این مواقع نیز بهترین درمان ترس در کودکان پیشگیری از دیدن فیلم های رتسناک تا سنسن مناسب است.

اطلاعات بیشتر  نکاتی که برای فروش لباس بچگانه باید به آن توجه کرد

روش های درمان ترس در بچه ها چیست؟

انواع ترس در بچه ها

طبق تحقیقات انجام شده مشخص شده است که بقچه ها از سنین 2 تا 6 سالگی، درگیر 4 یا 5 نوع ترس هستند و به صورت میانگین هر 4 تا 5 روز، نسبت به ترس های خود واکنش نشان می دهند. طبق این تحقیقات مشخص شد که ترس در دختر ها بیشتر از پسر بچه ها است. دختر بچه ها از حیوانات و سوسک و موش و مار بیشتر می ترسند. در حالی ترس در پسر بچه ها خود را به صورت ترس از انتقاد و سرزنش های دیگران مخصوصا واتلیدن و هم سن و سالان نشان می دهد. شدت ترس ها در دختران نیز بیشتر است و باید بیشتر از نظر درمان ترس در کودکان به آن ها پرداخت.

همان طور که گفتیم برخی از انواع ترس در بچه ها ممکن است در دوران بزرگ سالی خود را نیز به صورت شدید تر بروز دهند و تاثیرات طولانی مدت داشته باشند. شدت برخی از ترس ها نیز با بالا رفتن سن کم تر می شود. اما اگر درمان ترس در کودکان در طولانی مدت انجام نشود ممکن است با برخی رفتار ها و نشانه ها مانند ادرار کردن غیر ارادی، کم رو شدن، حسادت، لکنت و گرفتگی در زبان، بی خوابی و … خود را نشان دهد.

راه های کاربردی درمان ترس در کودکان

جوانب مثبت در برخی ترس های کودکان

دکتر تامار ای چانسکی می گوید که همه ترس ها در کودکان و انسان ها بد نیستند. به عنوان مثال برخی از ترس ها در ذات انسان هستند و از کودکی و بزرگسالی، انسان ها از برخی اتفاقات یا چیزهایی می ترسند که تا به حال ندیدند یا تجربه نکردند. ترس می تواند به عنوان یک نوع بیمه خود را نشان بدهد. به طور مثال مغز انسان در حالت طبیعی به گونه ای برنامه ریزی شده که از حیواناتی مانند مار بترسد حتی اگر مار از نزدیک ندیده باشد یا تجربه تلخی از مواجه شدن با آن نداشته باشد.

درمان ترس شدید در کودکان و بچه ها

راه های درمان ترس در کودکان

از آن جایی که ترس در بچه ها می تواند به اختلالاتی شبیه به اختلال اضطراب شدید و تروما تبدیل شود، بسیار مهم که در درمان ترس در کودکان بهترین راه ها و استراتژی های درمان ترس شدید در کودکان را انجام بدهیم تا آسیبی به فرزندمان وارد نشود. در ادامه مطلب 5 راه کار درمان ترس در بچه ها را بیان می کنیم که ابتدا بتوانید خودتان با این مسئله رو به رو شده و اگر جوابی دریافت نکردید و نتیجه مثبتی از این راه های درمان ترس در کودکان حاصل نشد، بتوانید درمان دارویی ترس در کودکان را زیر نظر پزشک انجام دهید.

  • برقراری ارتباط سالم با کودک

بسیار مهم است که بتوانید کودک خود را تشویق کنید تا درباره حس ها و ترس هایش با شما صحبت کند تا بدانید دلیل و ریشه ان ها چیست. اگر کودک از رفتن به مدرسه ترس دارد، او را مورد سرزنش و نکوهش قرار ندهید و با او صحبت کنید. به او بگویید که او را درک می کنید و چطور می توانید به او کمک کنید.

  • جعبه نگرانی بسازید

اگر کودک شما هم مانند بسیاری از کودکان نمی تواند ترس هایش را با شما به صورت آشکارا در میان بگذارد، یک جعبه درست کنید و از او بخواهید ترس هایش را نوشته و داخل آن قرار بدهد. صحبت کردن درباره بسیاری از ترس ها مانند مسخره شدن در مدرسه، تاریکی، ارتفاع، هیولای زیر تخت و … برای کودک سخت است و با نوشتن می توانید او را آرام کنید.

اطلاعات بیشتر  5 مورد از انواع بهترین پارچه برای لباس بچه گانه

راه های درمان ترس در کودکان به صورت قطعی

  • برای درمان ترس در کودکان نباید آن ها را سرزنش کنید.

خیلی از والدین به صورت کاملا نا خود آگاه و از روی اگاهی نداشتن به فرزند خود برای موفق شدن در بسیاری از مسائل فشار می آورند. این فشار ها باعث ایجاد اضطراب و ترس مش ود. به کودک یاد بدهید که ترسیدن اشکالی ندارد و می توان آن ها را با صحبت کردن و مواجه شدن با آن ها از بین برد.

  • فعالیت های تفریحی

برای کودک سرگرمی های غیر رقابتی برنامهریزی کنید و ذهن و روحیه او را شاد کنید. فعالیت هایی مانند ورزش نا خود اگاه رقابتی هستند و ممکن است زیاده ری در آن ها باعث افزایش اضطراب و ترس در کودکان شود. بهتر است تا وقت زیادی را با بازی کردن با کودکتان بگذرانید.

  • یک سرگرمی خاص برای کودک بسازید.

طبق گزارشات و تحقیق های انجام شده، کودکانی که با والدین خود وقت زیادی می گذرانند درمان ترس در کودکان زودتر روی آن ها نتیجه می دهد. همچنین محققان یک راه حل ساده ولی کاربردی برای درمان ترس در کودکان و از بین اضطراب و کم رویی ان ها پیشنهاد داده اند. تنها با لباس پوشیدن کودک می توانیداحساسات و روحیه او را مثبت تر و شاد تر کنید.

در این روش طبق روانشناسی رنگ لباس کودک می توانید برای لباس های او از رنگ های خاص و شاد مناسب با شرایط و روحیه او استفاده کنید. همچنین از لباسه ایی استفاده کنید که طرح های کودکانه و خاص دارند. یکی دیگر از بهترین راه های ایجاد سرگرمی هنگام بازی، خواب، ورزش و کتاب خواندن این است که از ست های لباس والدین و کودک استفاده کنید تا کودک با شما احساس نزدیکی بیشتری داشته باشد.

برای بسیاری از والدین تهیه این گونه لباس ها که طبق نظر کارشناسان و متخصصان کودک تهیه شده باشد، کیفیت خوبی داشته باشد، باعث شاد سازی روحیه کودک شود و قیمت مناسبی نیز داشته باشد، سخت است. نگران نباشید.

تمامی این لباس های را می توانید از فروشگاه اینترنتی لباس کودک توتوکید تهیه کنید و باعث تزریق حسی بسیار خوب به فرزند خود شوید. برای خرید ست والدین و بچه ها نیز می توانید به صفحه ست مادر و کودک مراجعه کنید و بهترین و زیبا ترین لباسها را با جنس های با کیفیت مناسب پوست حساس کودکان تهیه کنید و در درمان ترس در کودکان نیز سریع تر پیش بروید.

روش های درمان کردن ترسیدن بچه ها

جمع بندی

برای درمان ترس در کودکان باید با آرامش، صبوری و روحیه خوب اقدام کنید و به کودک خود فشار نیاورید. در شناخت ترس ها نیز دقت کنید که کدام نوع ماندگار و اسیب زا است و کدام ترس نیز می تواند با گذشت زمان از بین برود. راه های ساده ای مانند جعبه نگرانی، لباس های شاد، بازی های خاص و … که در ان مطلب از توتوکید درباره درمان ترس در کودکان گفته شد را امتحان کنید و تاثیر آن ها در روحیه کودک خود ببینید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + 13 =